УПЦ МП не виїхала з Нижньої Лаври. Комісію Мінкульту не пустили на територію монастиря. Екснамісник Павло погрожував побиттям палицею (відео)

Комісія Мінкульту не змогла потрапити до першої по списку церкви Еижньої Лаври ,для повернення з оренди УПЦ МП

«Зараз вдарю палицею», - Павло Лебідь

УПЦ МП не виїхала з території Києво-Печерської лаври, попри те, що договір оренди храмів у неї закінчився 29 березня. Зранку 30 березня священники УПЦ МП провели у Лаврі богослужіння. Віряни Української православної церкви Московського Патріархату не пустили до приміщень Києво-Печерської лаври комісію Міністерства культури та інформаційної політики.

Біля головного входу на територію чергує кілька патрулів поліції. Вони оглядають машини, які заїжджають і виїжджають з території Лаври.

Пропри те, що 29 березня монахи УПЦ МП мали покинути територію Національного заповідника «Києво-Печерська лавра», у церкві заявили, що не виїжджатимуть із Лаври до рішення суду, в якому УПЦ заперечує розірвання договору оренди. Суд почнеться 26 квітня.

Віряни УПЦ МП блокували роботу комісії. Вони, зокрема, взяли членів комісії в кільце і не допустили їх до будівель, які хотіли перевірити.

Намісник Києво-Печерської лаври митрополит УПЦ МП Павло в оточенні прихильників пригрозив журналістам побиттям та перешкоджав їхній діяльності. Одну з журналісток він сильно штовхнув, також оператору священнослужитель пошкодив камеру.

Пряма мова Павла: "Я зараз візьму ту палку і поб′ю всі ваші фотоапарати". Згодом сказав журналісту, що поб'є і його.

Журналіст спитав, чому Павло погрожує кореспондентам. Натомість той почав брехати, що, навпаки, йому погрожують. "Я не погрожую, ето ти погрожуєш", - сказав Павло.

Також журналіст попросив Павла сказати, що Росія напала на Україну, але той промовчав.

Прихильники церковника почали казати журналісту, щоб той не провокував. Один зі священнослужителів накинувся на журналіста і порвав йому дріт для зарядки.

На оприлюднених відео зафіксовано, як церковник навіть штовхнув одну з журналісток.



Також митрополит Павло під час спілкування з журналісткою щодо виселення монахів з Києво-Печерської лаври сильно штовхнув її.

Нагадаємо, сьогодні у Лаврі мала розпочати роботу комісія з ухвалення будівель у державне користування.

Як повідомлялося, керівництво Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» вимагало від монахів УПЦ МП покинути всю територію Лаври до 29 березня. Національний заповідник не продовжив дію оренди для УПЦ Московського патріархату в чоловічому монастирі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври через порушення орендних умов представниками УПЦ (МП).

Останній день представників УПЦ МП у стінах Києво-Печерської лаври пройшов доволі насичено. На території святині збиралося чимало вірян Московського патріархату, пройшов молебень. Основні події відбулися довкола Хрестовоздвиженської церкви на території Києва-Печерської лаври.

Як повідомлялося, під час промови митрополита Павла в Лаврі на голови вірян упав лід.

Також раніше митрополита Павла застукали у паспортному столі. На відео видно, що митрополит розгубився, побачивши, що його знімають. Він намагався швидше закінчити оформлення документів та чимшвидше покинути приміщення.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...