Ураження ворожих об’єктів на перешийках виходу з Криму перетворять півострів з бази РФ на острів, - Грабський

Військовий експерт, учасник миротворчих місій в Косово та Іраку Сергій Грабський вважає, що обмеженими силами та засобами ЗСУ наносять ураження противнику і ворог вже не розглядає проведення наступальних дій на Херсонському плацдармі Про це він сказав в ефірі телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України.

"ЗСУ завдали удару по окупованих Генічеську й Новоолексіївці й це мене дуже потішило. Я з гордістю усвідомив, що ми тепер перекриваємо Крим. Тобто ми можемо завдавати удару й на Херсонському і на Мелітопольському напрямках. І це серйозно вплине на перебіг бойових дій. Ураження об’єктів на двох вузеньких перешийках виходу з Криму перетворює Крим з бази забезпечення російської агресії у північному Причорномор'ї на острів Крим, який стане глухим кутом. У ньому будуть зосереджені великі сили та засоби, які неможливо буде використовувати", - пояснив Грабський.

Військовий експерт також додав, що росіяни застрягнуть у Криму і не зможуть нічого зробити зі своєю зброю. "Наступати з Криму важко. З урахуванням тих сил та засобів ураження які має Україна, ми можемо діяти ще більш ефективно тому, що у нас є простір для маневру", - зауважив Грабський.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...