Уражених російських Су-57 може бути два, - ГУР Міноборони

Представник ГУР Андрій Юсов заявив, що з’явилась інформація про те, що уражених сьогодні російських новітніх літаків Су-57 може бути два, передають Патріоти України.

«Є дані, які продовжують уточнюватися. Є попередня інформація, що уражених літаків Су-57 могло бути два. Також є інформація про безповоротні втрати та поранених серед особового складу окупантів», — заявив Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини.

Він пояснив, що ГУР лише констатує сам факт ураження, однак не коментує засоби ураження, як і те, чия це операція. За словами представника ГУР, інформація ще уточнюється, але для України це дуже хороші новини. Юсов запевнив, що інциденти на летовищах, які ворог використовує у війні проти України, будуть тривати.

Що відомо про перше в історії ураження російського Су-57

Раніше ГУР Міноборони повідомило, що 8 червня на території аеродрому Ахтубінськ в Астраханській області РФ вперше в історії було уражено багатоцільовий винищувач Су-57.

На супутникових знімках, на які посилається ГУР, можна побачити, як 7 червня Су-57 стоїть цілий, а вже 8 червня біля нього зʼявились вирви від вибуху та характерні плями пожежі, що виникла внаслідок вогневого ураження.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...