​Уряд Польщі схвалив передачу ЗСУ безоплатної військової допомоги

Уряд Польщі ухвалив рішення про передачу Збройним силам України військового обладнання на безоплатній основі, повідомляють Патріоти України з посиланням на польську державну агенцію РАР.

«Уряд хоче підтримати свого східного сусіда, надавши безоплатно військове обладнання. Це чергове рішення Ради міністрів щодо передачі обладнання Україні», – йдеться у повідомленні.

У рішенні зазначається, що передача обладнання не зменшить боєготовність польських військових частин.

«Рішення про передачу військового майна було прийнято в результаті проведеного аналізу з урахуванням необхідності забезпечення поточних операцій польських збройних сил та підтримки необхідного рівня запасів армії», – заявили в уряді.

До слова, 4 лютого Сенат Польщі одноголосно схвалив резолюцію на підтримку України.

На днях стало відомо, що уряд Польщі надасть військову допомогу Україні. Відповідаючи на запитання журналістів про плановані поставки, глава польського уряду повідомив, що мова йде «про боєприпаси, «Громи» і про різні типи безпілотників, які також призначені для оборони».

Також до Києва разом із прем'єром Польщі прибула гуманітарна допомога. Польща доставила медичне приладдя, табірні ліжка, ковдри та постільну білизну. Також Україна отримала два мільйони масок для захисту від Covid-19.

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...

У дворі її власного будинку: Росіяни розстріляли пенсіонерку на окупованій Херсонщині

середа, 24 квітень 2024, 22:53

Російські окупанти в захоплених районах Херсонської області розстріляли 65-річну жінку. Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури в Telegram, передають Патріоти України. За даними слідства, 24 квітня в одному з населених пунктів тим...