Уряд так надав фінансування, що його довелось одразу повернути: Кримськотатарський телеканал ATR заявив про блокування владою його рахунків

Телеканал ATR 10 лютого оприлюднив заяву про блокували своїх рахунків і фінансування з держбюджету, зазначають Патріоти України.

"Першому кримськотатарському телеканалу ATR вкотре заблокували фінансування, попри те, що держава виділила 50 млн грн на фінансування каналу у 2020 році", - наголошується у заяві ЗМІ.

У зв'язку з блокуванням фінансування телеканал запустив марафон #SaveATR - з ефірами без ведучих і гостей.

"У 2019 р. держава перерахувала на рахунок телеканалу 15 млн грн держпідтримки 28 грудня - коли усі банки були закриті і жодні операції не можна було провести. ATR, відповідно до закону, змушений був повернути ці гроші державі".

"У 2020 році з держбюджету України на фінансування телеканалу виділено 50 млн грн. Частина цих грошей прийшла на рахунок ATR, але їх заблокувало казначейство", - повідомили на ATR.

Інформацію про ситуацію з фінансуванням ATR в ефірі "PRIME: Муждабаєв" оприлюднить генеральний директор телеканалу Ленур Іслямов.

Раніше у зв'язку з недофінансуванням з держбюджету кримськотатарський телеканал ATR запустив збір коштів.

ATR входить до складу холдинга Ленура Іслямова разом з дитячим каналом Lale та радіостанцією Meydan. Ленур Іслямов володіє 97,34% ATR, міноритарні співвласники - Рефат Чубаров, Мавілє Ісмаілова, Іса Хайбуллаєв.

ATR отримує фінансову підтримку з державного бюджету з 2016 року за рахунок бюджетної програми розселення та облаштування кримських татар та осіб інших національностей, депортованих з території України

Наприкінці січня гендиректор ATR Ленур Іслямов заявив, що телеканал може закритися через призупинення фінансової підтримки з державного бюджету.

На його думку, до управління структурами, які займаються фінансуванням телеканалу, "прийшли не підготовлені менеджери, які не розуміють пріоритетів".

За словами Іслямова, через проблеми із фінансування канал на 90% скоротив виробництво власних програм, скорочено 45% колективу, скорочено випуски новин і припинено прямі ефіри.

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...