Уряд затвердив спецплан щодо вступу України до НАТО: Що він передбачає

Кабінет міністрів затвердив спеціальний план з підготовки України до членства в Північноатлантичному альянсі. Таке рішення було ухвалено під час сьогоднішнього засідання уряду, інформує Depo.ua з посиланням на УНІАН, зазначають Патріоти України.

Зазначається, що в плані вказані конкретні заходи, які потрібно провести для вступу до Альянсу. Цю програму Комісії Україна-НАТО затвердили ще лютому, а в травні повністю погодили. Також до розпорядження Кабінету міністрів додається 10 доповнень з конкретними кроками, серед яких:

  • проведення роз'яснювальної роботи серед особового складу у Збройних силах;
  • контроль за деклараціями державних службовців;
  • навчання держслужбовців з питань євроатлантичної інтеграції;
  • моніторинг ефективності заходів з фінансового контролю;
  • "розробка стратегічних наративів щодо інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції";
  • ухвалення антикорупційної стратегії на 2021-2025 роки та забезпечення її запуску.

У програмі також пропонується, щоб Національна поліція та Національне агентство з питань запобігання корупції збирали інформацію щодо порушень у фінансуванні політичних партій і подачі ними звітів.

Вказані у документі й подальша реформа з децентралізації, плани з інформаційної політики, зокрема проведення тренінгів для журналістів з інформаційної безпеки. Також наголошується на розвитку інфраструктури телерадіомовлення в прикордонних регіонах й в зоні проведення ООС, "вжиття заходів" щодо обмеження мовлення російських ТРК на території України, зокрема, моніторинг провайдерів.

Також планується, що Україна й НАТО будуть обмінюватися інформацією про можливий викид радіоактивних речовин, забруднення навколишнього середовища, загроз об'єктам критичної інфраструктури. Крім цього, планується установка базових станцій глобальних навігаційних супутникових систем.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...