​Урядові війська Афганістану під загрозою винищення талібами відступили на територію Таджикистану

На територію Таджикистану впустили понад 300 афганських військовослужбовців, які змушені відступити після боїв з радикальним рухом «Талібан». Про це повідомляється на сайті національного інформаційного агентства Таджикистану «Ховар» з посиланням на заяву прес-центру прикордонних військ Держкомітету нацбезпеки республіки, зазначають Патріоти України.

«Понад 300 військовослужбовців Збройних сил Ісламської Республіки Афганістан після запеклого опору, з метою збереження особового складу перетнули державний кордон РТ через охороняється ділянку», - йдеться в повідомленні. Відзначається, що прикордонники Таджикистану дозволили афганським військовим перейти на територію через ділянку, що охороняється між 5-ю прикордонною заставою «Істіклол» і 6-й прикордонною заставою «Сарігор», «керуючись принципами гуманізму і добросусідства».

У заяві також підкреслюється, що обстановка на кордоні між двома країнами «знаходиться під повним контролем прикордонників».

Раніше повідомлялося, що Вашингтон перестане виводити війська з Афганістану раніше терміну через посилення зіткнень з бойовиками радикального руху «Талібан». До цього США попросили Таджикистан, Казахстан і Узбекистан тимчасово прийняти близько дев'яти тисяч афганців, які допомагали американцям під час їхньої кампанії.

Офіційно виведення військ США і країн Північноатлантичного альянсу з афганських територій почалося 1 травня. Президент США Джо Байден заявляв, що американська армія повністю покине Афганістан до 11 вересня. На його думку, військові сили інших країн не можуть ні створити, ні підтримати місцевий уряд.

Наразі знищено лише один: Російські "танки-черепахи" можуть бути проривниками, це небезпечний момент, - Forbes

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

На фронті все частіше фіксують дивні російські танки з "панцирами". Т-72 із широкою захисною бронею зверху отримали назву "танки-черепахи". Ймовірно, їх можуть використовувати для розмінування. Як пише Forbes, усі помічені "танки-черепахи" належать 5-й...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали: