Уродженець Кіровоградщини: На "Чонгарі" затримали проросійського "православного бойовика"

За словами затриманого, до 2014 року він з сім’єю проживав на території Росії, звідки повертався в Україну через вже закритий на той час пункт пропуску "Успенка".
КПВВ "Чонгар". Фото: Корреспондент.net.

На адміністративному кордоні з окупованим Кримом у контрольному пункті "Чонгар" українські прикордонники затримали російського бойовика з батальйону "Руської православної армії" з позивним "Домовий". Про це на своїй сторінці у Facebook написав речник Держприкордонслужби України Олег Слободян, передають Патріоти України.

За його словами, затриманий – громадянин України, уродженець Кіровоградської області, який проживав у Криму, прибув в пункт "Чонгар" 25 березня. Де прикордонники і встановили, що він брав участь у незаконних збройних формуваннях на території так званої "ДНР".

За словами затриманого, до 2014 року він з сім’єю проживав на території Росії, звідки повертався в Україну через вже закритий на той час пункт пропуску "Успенка". Під час одного з таких перетинів державного кордону він був завербований представниками спецслужб Російської Федерації для участі у військових діях на території України у лавах проросійських незаконних збройних формувань званої "ДНР". Після розподілення потрапив до батальйону бойовиків "Руської православної армії", де йому дали позивний "Домовой". На даний час затриманого передали представникам Національної поліції Криму.

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...