Уродженець провінційного містечка під Донецьком: Що відомо про нового керівника десантних військ РФ Теплинського (фото)

У Росії призначили нового командувача повітряно-десантних військ РФ. Ним став уродженець українського міста Моспине Донецької області, яке окуповане Росією з 2014 року, генерал-полковник Михайло Теплинський. Цей же зрадник, вочевидь, стане й куратором спеціальних операцій окупаційної армії РФ проти українського війська. Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко, передають Патріоти України.

"Вбивством українців відтепер буде безпосередньо керувати українець. Командувачем ВДВ Росії призначили уродженця Донеччини генерала Михайла Теплинського. Він буде, вочевидь, і куратором спеціальних операцій проти української армії", – зазначив Цаплієнко.

Михайло Теплинський народився на Донеччині, в окупованому нині Росією містечку Моспине. В окупаційній армії він дослужився досить високо. Остання посада, яку він обіймав із 2019 року – перший заступник командувача військ Центрального воєнного округу РФ.

Зрадник вірно служив країні-агресорці. Він брав участь в окупації Росією Придністров'я у 1992-93 роках. Воював в обох російсько-чеченських війнах. Під час першої, як хизується російська Вікіпедія, Теплинський "відзначився у боях під час форсування річки Сунжі. За період бойових дій на особистому бойовому рахунку старшого лейтенанта Теплинського близько 30 знищених бойовиків". За таку "доблесть" у 1995 році він навіть отримав звання героя Росії.

Не минула без його участі й друга чеченська війна. Тепер же уродженець української Донеччини буде командувати вбивствами українців.

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...