Урок патріотизму: "Ми хочемо, щоб ви не йшли на поступки, які можуть нашкодити Україні", - президент Литви Науседа - президенту Зеленському про "нормандський саміт"

:

Президент Литви Гітанас Науседа порадив своєму українському колезі Володимиру Зеленському на саміті в «Нормандському форматі» не йти на поступки, які можуть зашкодити Україні. Про це литовський лідер сказав під час спільного брифінгу у Вільнюсі.

«Ми сподіваємося, що зовсім скоро пройде зустріч «нормандської четвірки», і ми бажаємо успіхів під час переговорів нашим партнерам… Ми хочемо, щоб ви не йшли на поступки, які можуть завдати вам шкоди», – заявив Науседа.

Він висловив сподівання, що саміт у Парижі допоможе Україні у вирішенні конфлікту на Донбасі.

«Ми сподіваємося, що ці переговори будуть справжніми переговорами. Ми також сподіваємося, що вони допоможуть вам полегшити ті кроки, які зменшать напругу у вашому регіоні та дозволять Україні говорити на рівних з вашими опонентами», – наголосив президент Литви.

Науседа додав, що Литва готова допомогти Україні не лише на міжнародному рівні, але також у впровадженні реформ.

«Європейські санкції проти Росії повинні залишатися. Тут ми згодні з моїм колегою, і ми сподіваємося, що найближчим часом будуть вжиті заходи щодо вирішення конфлікту на Донбасі, які будуть сприятливі для обох сторін», – підсумував литовський лідер.

Недоімперії женуть з Південного Кавказу: Кремль вимушено підтвердив факт виведення своїх "миротворців" з Нагірного Карабаху

четвер, 18 квітень 2024, 2:35

Баку та Анкара не залишили Москві вибору. Спікери Кремля дуже неохоче коментують подію, що б'є по імперській гордині. Росія дійсно виводить свої "миротворчі сили" із території Нагірного Карабаху, яка повернулась під контроль Азербайджану. Про це сказав...

Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

четвер, 18 квітень 2024, 0:55

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний ві...