"Урсула фон дер Ляйен зробила помилку, яка виявилася ефективнішою за сотні російських ІПСО, запущених за останні 9 місяців", - Коваленко

Втрати ЗСУ. Політикам властиво помилятися. Хтось назве неправильно назву країни, до якої прибув з офіційним візитом, хтось може заплутатися в назвах, а хтось може вимовити без уточнення цифри втрат однієї з армій і спровокувати інформаційний вибух, передають Патріоти України.

Урсула фон дер Ляйен зробила таку помилку, озвучивши округлену цифру втрат ЗСУ у 100 тисяч, не уточнивши, що ця кількість загиблих, поранених, полонених і зниклих безвісти, хоча і це дуже дискусійна цифра. Про це на власній сторінці у Facebook пише військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

У підсумку директорові з політичних комунікацій Єврокомісії Дані Спінант довелося віддуватися за Урсулу фон дер Ляйен і роз'яснювати її помилку. Але, ось у тому й річ, що це роз'яснення, як постефект має менший вплив, ніж допущена помилка, яка виявилася ефективнішою за сотні бездарних російських ІПСО, запущених за останні 9 місяців.

Рыч у тім, що тема втрат завжди була болісною для воюючих сторін у всі часи не лише тому, що вона розкривала можливість тієї чи іншої сторони перемогти, а й використовувалася як елемент внутрішньої соціально-суспільної дестабілізації.

Тема втрат тонка і ставитись до неї слід із відповідною увагою. В Україні так і роблять, але наші партнери не особливо приділяють увагу, особливо коли вони в цьому не розуміються, різниці між спільними санітарними втратами та безповоротними втратами.

Але, маємо те, що є і з легкої подачі Урсули фон дер Ляйен російські пропагандистські майданчики вже роблять із цифри 100 тисяч сенсацію, адже це, нібито, повністю виправдовує їхні фейки про повністю знищену в Україні ППО, авіацію та інші звіти Генштабу ЗС РФ. яким продовжують вірити споживачі інформаційного фастфуду. Споживачі, які не замислюються ось над чим.

Якщо ЗСУ несуть настільки масштабні незворотні втрати, то виникає питання, чому:

– У Росії оголошують часткову мобілізацію, яка є загальною мобілізацією і не припиняють її досі, а в Україні – ні?

– У Росії Сергій Шойгу оголосив, що втрати ВС РФ 6 тисяч осіб, але в 300 тисячну армію (саме така чисельність бойової компоненти ЗС РФ) потрібно частково мобілізувати ще 300 тисяч, а в Україні, де 100 тис це 50% бойового складу ВСУ подібної масштабної мобілізації, знов-таки, не проводять?

– У Росії відкрито вербують зеків із виправних колоній, а в Україні такого не відбувається?

– Чому, російські війська, знищивши таку кількість ЗСУ та маючи незаперечну перевагу в зоні бойових дій, бігли за ці 9 місяців із Чернігівської, Сумської, Київської, Миколаївської, Харківської областей і продовжують тікати з решти?

Відповіді на всі ці питання наводять на висновок про те, що втрати ЗСУ у рази і навіть на порядок менші, ніж у РВВ.

Раніше, коли я та мої друзі з ресурсу "Інформаційний навігатор" регулярно публікували дані про санітарні втрати російських окупантів, ми наголошували на тих моментах, які часто не враховують у загальних звітах про втрати РВВ навіть у зведеннях Генштабу ЗСУ.

Згодом джерела інформації стали звужуватися і повноти картини не було. Але наші дані практично завжди згодом підтверджувалися на міжнародному рівні. Наприклад, у квітні наші дані повністю збіглися з цифрами, що озвучуються Джоном Кірбі.

Остання публікація була зроблена 30 липня і тоді санітарні втрати за нашими даними значилися як 79,5 тис. осіб. У свою чергу безповоротні санітарні втрати становили 42,5 тис. Сумарні втрати РВВ станом на 30.07.2022 були 122 тис чол.

Це дані за липень, які ми ще могли підтвердити і вони яскраво демонструють те, в якому стані були російські окупаційні війська на той момент і чому у вересні вони вирішили розпочати часткову мобілізацію. Почати через втрату боєздатності.

Втрати ж ЗСУ у цьому аспекті, більш ніж очевидно, набагато менші. Так, вони є і звільнення кожного метра нашої землі дається нашим воїнам дорогою ціною, але навіть коли хтось озвучує ці цифри, ким би він не був, він повинен собі усвідомлювати свої дії і приділяти своїм словам максимум уваги.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...