Усе може бути набагато цікавішим, ніж просто провокація: Генерал СБУ назвав версії ударів по російському Бєлгороду (відео)

У російському Бєлгороді днями вночі прогриміли вибухи. Місцева влада одразу заявила, що у всьому винна Україна. Але є одна нестиковка. На фото з місця удару помітили частину ракети російського виробництва - ЗРК "Панцир-С". У коментарі проекту FreeДом генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун озвучив дві версії ударів по Бєлгороду, передають Патріоти України.

"Перший варіант - реальна провокація, щоб укотре спробувати звинуватити Україну. Щоб показати, що отриману від Заходу зброю Україна використовує по мирних містах", - пояснив він.

Але є й інша версія - цікавіша набагато. І її суть ось у чому: взаємодію підрозділів, які обстрілюють Україну і які захищають певний об'єкт у Бєлгороді, було порушено. Одні запустили ракету, а інші - її збили. Виходить, що російські ПВОшники збили ракету, призначену для обстрілу українських міст, і поставили під удар Бєлгород.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...