Усе пішло не за планом: Арестович заявив, що просування ворога зупиняється, він готує шляхи до відходу

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович розповів про другу фазу наступу російської армії на Україну - велику битву за Донбас. Він триває вже п'ять діб, за основними напрямками Збройні Сили України зупинили просування ворога, передають Патріоти України.

Зокрема, це стосується південних регіонів. На півночі – збірною армією РФ взято Ізюм, але подальший наступ зупинено ЗСУ, розповів Арестович в ефірі єдиних новин.

"Єдине, що вона почалася (друга фаза. - Ред.) не так, як їм гадалося. Тому що вони намагалися нанести одночасно удар з півночі і з півдня, від Ізюма і від Волновахи, і дуже стараються, але не можуть просунутися по лінії Вугледар - Мар'їнка, не виходить. Там тримаються наші війська так, не просто тримаються – б'ють, що вони навіть підійти не можуть", – повідомив Арестович.

За його словами, за 1-3 тижні армія Російської Федерації може ввести на Донбас другий ешелон у кількості до 20 батальйонно-тактичних груп.

Водночас стратегічні сили ворог кидає захоплення Маріуполя, але знищується обороною ЗСУ. "Перемога РФ у Маріуполі та зоні ООС під великим питанням", – констатував Арестович. Радник голови ВП також прокоментував ситуацію на Херсонщині, зазначивши, що зараз там складна гуманітарна ситуація, а також референдум РФ.

"Ворог намагається тримати Херсон, але готує шлях до відходу. Роту армії РФ втрачено у наступах на Олександрівку", – розповів Арестович. Також, за його словами, на стратегічному аеродромі Мелітополь – логістичному та операційному надважливому вузлі – ЗСУ 4 рази знищували ворога.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...