Усе пішло не за планом: У Росії припиняють виробляти нові танки, розвідка з’ясувала, які проблеми виникли

В Росії зупиняється виробництво нових танків через фінансові проблеми та відсутність імпортних деталей, попри розрекламоване "імпортозаміщення". Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України. Так, внаслідок запроваджених санкцій криза виникла на російському "Уралвагонзаводі" в Нижнньому Тагілі. Цей завод виробляє бронетехніку, перш за все – основний танк Росії "Т-72", передають Патріоти України.

Від початку війни проти України підприємство зіштовхнулося з чималими фінансовими проблемами: збільшення відсоткових ставок за кредитами, відсутність грошей для обслуговування валютних кредитів, підвищення цін та матеріали та комплектуючі (зокрема, броньована сталь). Все це значно ускладнило виробництво більшості видів військової техніки.

"Попри широко розрекламоване "імпортозаміщення", РФ не спроможна самостійно продовжувати випуск високотехнологічної зброї без продовження постачань імпортних комплектуючих", – зазначили в розвідці. Тож "Уралвагонзавод" вимушений шукати розв'язання фінансових проблем, зокрема, вимагаючи стовідсоткової передплати за державними контрактами. Окрім того, зупиняється виробництво нової техніки, зокрема танків "Т-90" і "Т-14" ("Армата"). Створений на заводі "оперативний штаб" тепер основним напрямком роботи визначив ремонт пошкодженої у війні з Україною військової техніки.

Оце так! Росія для війни з Україною закуповує снайперські гвинтівки австрійського виробництва

неділя, 19 травень 2024, 8:30

Країна-агресор Росія у війні проти України використовує снайперські гвинтівки та пістолети, зроблені австрійською компанією Steyr Mannlicher. У РФ цю зброю завозять в обхід санкцій Європейського Союзу і незважаючи на те, що Австрія на офіційному рівні ...

"Одна хвилина на їжу, 3 ложки на 10 осіб": Український прикордонник розповів, які знущання пережив у російському полоні (відео)

неділя, 19 травень 2024, 7:50

32-річний прикордонник Віталій Супрун повернувся додому з полону росіян, в який він потрапив під час героїчної оборони Маріуполя. Його історію розповідає Мукачівська міськрада. Військовому довелося пережити 21 місяць нелюдських умов, які важко навіть з...