Усе поставлено на карту: Маломуж пояснив, чому Путін особисто контролює свою армію в війні проти України

Глава держави-агресора Росії Володимир Путін особисто контролює дії своєї армії в Україні. Здійснюючи колосальний тиск на українську армію на шести ділянках фронту, диктатор намагається здобути локальні перемоги та примусити Київ до мирних переговорів, передають Патріоти України.

Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA висловив керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005–2010 роках, генерал армії Микола Маломуж. "Фактично все поставлено на карту", – наголосив він.

За оцінками генерала, противник обрав шість ділянок на мапі бойових дій, де проводить атаки. "Це зокрема Часів Яр, Покровський, Торецький, Харківський напрямок". Крім того, він проводить обманні маневри, намагаючись відволікати Сили оборони. "Наприклад, перекидає сили з Харківського напрямку на Донецький, а коли бачить, що ми вибиваємо його у Вовчанську, починає перекидати сили назад".

Водночас Маломуж переконаний, що для суттєвого посилення у ворога недостатньо ресурсу. Зокрема, через те, що довжина лінії фронту надто велика, вона становить 1600 кілометрів.

Попри це "Путін ставить перед своєю армією жорсткі завдання під переговорний процес. Він маніпулює і намагається змусити нас та союзників вийти на мирні переговори, але на тлі його перемог", – наголосив генерал.

"Путін особисто щодня контролює, як іде просування на Донбасі, на Харківщині та на Запоріжжі та вимагає все нових та нових успіхів. Звідси найжорстокіші атаки, спроби захопити хоча б кілька населених пунктів", – пояснив він.

"Це план розгортання Третьої світової війни": Безсмертний пояснив, що криється за "мирними ініціативами" Орбана

вівторок, 16 липень 2024, 10:24

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який видає себе за миротворця і нібито прагне завершення війни в України, насправді може мати зовсім інші плани. Глава угорського уряду мріє про послаблення Європи й перегляд Тріанонського договору. Таку думку в і...

Не проукраїнська Ніккі Гейлі, як гадалося: Трамп обрав собі проросійського кандидата у віце-президенти. Що то за один

вівторок, 16 липень 2024, 9:32

8. "Трамп представив 39-річного сенатора від Огайо Джей Ді Венса як свого кандидата у віцепрезиденти. На тлі чимдалі голосніших розмов про "американську геронтократію" однозначно сильний крок. І ослаблення позицій Байдена. В котрого в команді явно брак...