Усе шукають виправдань: У Бундестазі назвали причину, чому Німеччина відмовилася постачати зброю в Україну

У період активних димпоматичних зусиль щодо врегулювання кризи в Україні, спричиненої військовою загрозою з боку Росії, Німеччина не зобов'язана постачати зброю нашій країні. У разі, якщо вторгнення дійсно почнеться, країна готова розглянути "всі варіанти", зазначають Патріоти України.

Про це заявив заступник голови парламентської фракції Вільної демократичної партії (ВДП) Александер Ламбсдорфф в інтерв'ю DW. Депутат Бундестагу запевнив, що Берлін надає іншу допомогу Києву, зокрема постачає нелетальні компоненти, підтримує економіку України, відкриває свої ринки в ЄС для українських товарів.

За словами Ламбсдорффа, у дипломатичній сфері залишається ще багато шляхів вирішення конфлікту. Зокрема, він наголосив на необхідності у межах ООН винести конфлікт із РФ на обговорення не Ради Безпеки, а Генеральної Асамблеї, оскільки там Росія не має права вето.

Крім того, депутат наголосив, що Німеччина доставляє зброю, тільки тоді, коли переговори з агресором неможливі. Ламбсдорфф зазначив, що це було зроблено лише двічі – у випадку іракських курдів та з метою захисту косовських албанців від геноциду з боку сербів.

Він наголосив, що говорити з Росією, хоч і складно, але можливо, що наразі і роблять дипломати. У разі військової агресії "варіанти можливі", нагадав депутат.

Необхідне й сучасне рішення: В Україні створили новий окремий рід військ

вівторок, 7 травень 2024, 20:29

Кабінет Міністрів підтримав проєкт указу президента України Володимира Зеленського, напрацьований Міноборони спільно з Генштабом, про створення окремого роду військ в ЗСУ – Сил безпілотних систем. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров 7 травня...

Семеро солдатів армії РФ відмовилися від виконання бойового завдання (аудіо)

вівторок, 7 травень 2024, 20:18

Семеро російських солдатів, які нині перебувають у селі Новоборове на Луганщині, відмовились від виконання бойового завдання. Про це стало відомо із перехопленої розмови, аудіозапис якої опублікувало Головне управління розвідки Міноборони України, пере...