Усе скасовується: Зеленський раптово відкликав законопроект про децентралізацію

Президент України Володимир Зеленський відкликав поданий ним раніше проект закону щодо децентралізації влади та скерував його на доопрацювання. Як повідомляється на сайті лідера України, таке рішення було ухвалено під час його зустрічі із заступниками голови фракції партії "Слуга народу" Давида Арахамії, передають Патріоти України.

"За результатами зустрічі глава держави вирішив відкликати поданий ним раніше проєкт закону "Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)" (реєстраційний номер 2598) і скерувати його на доопрацювання", – йдеться у зверненні.

Зазначається, що посадовці обговорювали питання, пов’язані із завершальним етапом реформи децентралізації. Зокрема, вони домовилися про створення в Україні системи спроможних місцевих громад.

"Розвиток місцевого самоврядування повинен поєднуватися з дієвими конституційними механізмами захисту державного суверенітету та територіальної цілісності, а також конституційних прав і свобод громадян", – стверджує сайт глави держави.

Крім того, президент і народні депутати висловили спільну думку про те, що внесення змін до Конституції щодо реформи децентралізації потребує детального обговорення та консультацій із представниками всіх сторін.

Як зазначила на своїй сторінці у Facebook заступниця голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії Євгенія Кравчук відкликання Зеленським законопроекту на означає, що реформа відкладається. За її словами, консультації з експертами, виконавчою владою, місцевим самоврядуванням будуть проходити ще більш поглиблено.

"Якщо потрібен час для напрацювання кращого рішення, то для цього немає жодних перешкод. Але децентралізацію буде успішно завершено, і це буде зроблено вже цього року", – написала вона.

Зауважимо, що раніше посольства Німеччини, Швеції та Канади в Україні виступили з критикою законопроєкту президента Володимира Зеленського про децентралізацію. Дипломатичні відомства закликали Верховну Раду не поспішати з ухваленням суперечливого документа й доопрацювати його.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...