Усе за планом? Навіть найелітніші війська Росії не можуть стримати контрнаступ ЗСУ, - ISW

>Сили оборони України продовжують вести успішний контрнаступ на Харківщині, поблизу Лиману та на Херсонщині попри те, що їм протистоять війська, які росія вважає своєю елітою. Про це пише американський інститут вивчення війни (ISW), передають Патріоти України..

Там зазначили, що російські угруповання у північній частині Херсонської області і на Лиманському напрямку переважно складалися з елементів, які до повномасштабної війни вважалися одними з основних регулярних збройних сил росії.

Наприклад, до 2 жовтня частини 144-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії відійшли з Лиману на тилові позиції в районі Кремінної Російські джерела раніше повідомляли, що частини повітряно-десантних військ росії (ВДВ), особливо 76 гвардійська десантно-штурмова дивізія, діє в Херсонській області. І 144-а мотострілецьку дивізію, і 76-а гвардійську десантно-штурмову дивізію росія називала одними з найелітніших своїх сил.

«Їх очевидна нездатність утримувати територію проти великих контрнаступальних дій України узгоджується з попередньою оцінкою ISW, згідно з якою сили рф дедалі більше деградують у міру продовження війни. Це також було помітно в розгромі 4-ї танкової дивізії 1-ї гвардійської танкової армії на початку Харківського контрнаступу», — наголошують дослідники.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...