Усе за планом? РФ змінила тактику ракетних ударів через невдачі, "Калібрів" уже не вистачає, - ОК "Південь"

Через низьку ефективність масованих ракетних атак, Росія змінила тактику, зосередившись на частіших ударах меншою кількістю ракет. Таким чином росіяни прагнуть виснажити сили української протиповітряної оборони. Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповіла речниця Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, передають Патріоти України.

При цьому вона відзначила, що у РФ спостерігаються суттєві проблеми з поповненням запасів ракет, зокрема – "Калібр" морського базування. "Попередня тактика, коли вороги використовували дуже багато ракет і мали не дуже великий результат, їх не задовольняла. Вони спостерігали за віддачею і їм дуже дошкуляла ефективність роботи нашої ППО. Тому зараз росіяни шукають способи, як виснажити її. Ворог намагається розвідати місця розташування наших систем ППО", – пояснила Наталія Гуменюк.

Вона відзначила, що при цьому у Росії залишилось мало ракет, однак все ще залишається високоточна зброя для конкретних цілей. При цьому поповнення запасів у росіян не дуже інтенсивне, оскільки виробництво ракет хоч і не зупинене повністю, та все ж суттєво сповільнилось через санкції.

"Ми спостерігаємо невпевненість ворога у кількості ракет. Вони намагаються підвозити запаси "Калібрів" у Севастополь, оскільки їм вже їх не вистачає. Станом на ранок 19 лютого у Чорному морі корабельне угруповання ворожого флоту складає 9 одиниць, серед яких лише два ракетоносії: один надводний і один – підводний. Наразі загальний залп може складати 8 ракет. Однак в окупантів ще є ракетоносії у пунктах базування", – повідомила речниця Оперативного командування "Південь".

За словами Гуменюк, експерти оцінюють залишок "Калібрів" у Росії на рівні близько 20%, що є критично низьким рівнем запасу, але країна-агресор може використовувати й інші ракети.

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...