Усе за планом? Російські мільярдери та чиновники розчарувалися в Путіні і хочуть кінця війни - бояться повної ізоляції

Російські мільярдери та топ-чиновники розуміють, що їм загрожують роки міжнародної ізоляції та поглиблення залежності від Кремля. Вони хочуть, щоб президент РФ Володимир Путін до кінця року пішов на переговори з Україною та впевнені, що найкращою ситуацією буде збереження вже окупованих територій, передають Патріоти України.

Про це з посиланням на анонімні джерела повідомляє видання Bloomberg. "Багато представників політичної та ділової еліти втомилися від війни і хочуть, щоб вона припинилася", – повідомляє видання. При цьому більшість представників "еліти" не вірять, що Путін справді збирається припиняти війну.

На настрої мільярдерів та топ-чиновників також вплинули й атаки дронів на Москву. Відчуття, що Путін є гарантом безпеки, зникає. Крім того, військові дії поширилися і на територію РФ – Білгородську область.

Тепер навіть ті, хто позиціонує себе як затятим прихильником війни, вважають, що найкращим завершенням буде збереження тих окупованих територій, які вже захопили. При цьому "еліти" вважають, що вони не можуть вплинути на Путіна, сказали чотири особи.

"Чиновники пристосувалися до ситуації, але ніхто не бачить світла наприкінці тунелю – вони песимістично дивляться у майбутнє", – сказала Олександра Прокопенко, колишня радник Центрального банку. Фактично Путін втягує "еліти" у війну, фактично змушуючи їх фінансувати військові дії та забороняючи топ-чиновникам залишати свої посади.

Водночас "еліти" бояться, що вони протягом багатьох років перебуватимуть у міжнародній ізоляції. У такому разі фінансова залежність від Кремля зростатиме.

"Бавовні" бути: Україна отримала далекобійні ракети ATACMS, які можуть уразити Керченський міст. - Forbes

понеділок, 20 травень 2024, 11:30

Сили оборони могли потопити російський тралер "Ковровец" у Севастополі за допомогою доправлених США ракетних комплексів Army Tactical Missile Systems (ATACMS). Про це 19 травня пише Forbes. . Видання зазначає, що порт Севастополя в окупованому Росією ...

У Луганську прогриміли вибухи - повідомляють про влучання в базу підготовки окупантів

понеділок, 20 травень 2024, 10:58

В окупованому російською армією Луганську в районі селища Ювілейне 20 травня зафіксована серія вибухів. Повідомляють про влучання в "академію внутрішніх справ". За інформацією від місцевих мешканців, вибухів було близько восьми і лише один раз спрацюва...