Усе за планом? Зростає готовність росіян на Херсонщині скласти зброю, - керівниця пресцентру ОК "Південь" Гуменюк

Російські війська на правому березі Дніпра у Херсонській області все частіше подають сигнали про готовність здатися в полон. Про це в ефірі Еспресо повідомила керівниця пресцентру сил охорони та оборони оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, передають Патріоти України.

"Ми завжди пропонуємо вихід - перехід в обмінний фонд. Вони можуть скласти зброю і поповнити ряди людей, які перебувають під егідою міжнародного гуманітарного права". - зазначила вона. За словами Гуменюк, ця практика досить потужна і щодня набирає обертів.

"Зараз є перехоплення і надходить інформація від місцевих жителів, що деякі угруповання окупаційних військ, об'єднавшись між собою і знайшовши цивільний одяг, намагаються вийти на зв'язок. Вони розшукують способи через місцевих знайти доступ або передати інформацію про готовність скласти зброю і перейти. Вони настільки налякані загороджувальними загонами у них за спиною і забороною їхнього верховного головнокомандувача та диктатора здавати позиції, що надають перевагу руху вперед, який залишається - в полон", - підсумувала керівниця пресцентру.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Після усіх скандалів: Речницю Сил оборони півдня Гуменюк звільнили

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:55

Наталю Гуменюк звільнили з посади речниці Сил оборони півдня, передають Патріоти України. Дослівно Генштаб: "Генеральним штабом Збройних Сил України проведено ротаційні заходи щодо начальника Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня. Зокрема...