"Усе збіглося": Командир батальйону АХІЛЛЕС прокоментував появу дронів, здатних збивати вертольоти РФ

Юрій Федоренко, командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів АХІЛЛЕС, який працює на півночі Харківської області у складі 92-ої окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка, в інтерв'ю Radio NV прокоментував появу дронів, здатних збивати російські вертольоти, передають Патріоти України.

В ефірі Radio NV Федоренко зазначив, що завдання збивати ворожу авіацію дронами було поставлене понад рік тому, однак раніше не було технічної можливості його реалізувати.

«Пілоти свій досвід удосконалюють постійно. Не можна сказати, що пілот дійшов до якогось рівня і ось це максимальний рівень, більше немає куди розвиватися. Ми всі навчаємося — командний склад, сержантський, солдатський, зокрема пілоти. Усе збіглося. Завдання було визначене чітко. Ми дійшли до певної межі у технічній модернізації, і додатково — навички пілотів, які змогли реалізувати. Тому щодо протидії ворожій авіації - це тільки початок», — додав командир батальйону АХІЛЛЕС.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...