Усі були жителями інших регіонів: Під Харковом затримали автобуси з "тітушками" (фото)

Групи людей були направлені до Харкова на замовлення однієї з проросійських політичних сил України для проведення протестів.

Під Харковом правоохоронці затримали автобуси з понад 60 особами, які планували дестабілізувати ситуацію у місті. Про це повідомляє прес-центр СБУ, передають Патріоти України.

Зазначається, що в рамках масштабних антитерористичних навчань на Харківщині правоохоронці запобігли проникненню на територію області кількох груп «тітушок» загальною кількістю понад 60 осіб.

«Автобуси з «тітушками» були затримані на під’їздах до Харкова з боку Донецька, Дніпра та Полтави. Всі ці особи є жителями інших регіонів України і не мають жодного стосунку до Харківської області», - йдеться у повідомленні.

В СБУ підкреслили, що за наявною інформацією, ці групи були направлені до Харкова на замовлення однієї з проросійських політичних сил України для проведення протестних акцій у місті, а також провокування громадського невдоволення та масових протиправних дій під час проведення чергової сесії Харківської міської ради.

«Зазначені акції мали на меті дестабілізувати громадсько-політичну ситуацію в регіоні та створити вигідну керівництву Росії «картинку» для обґрунтування можливих актів агресії РФ проти України», - наголосили у відомстві.

В СБУ додали, що координаційна група Антитерористичного центру відслідковує можливі спроби радикальних угруповань зловживати правом громадян на проведення масових заходів, метою яких є провокування заворушень та інших дій антигромадської спрямованості.

«КГ АТЦ реагує на факти здійснення будь-яких злочинів. Ми вживаємо відповідні заходи з їх припинення, проведення невідкладних слідчих дій та направлення матеріалів за підслідністю», - заявили в СБУ.

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...