"Усі плани й мрії перекреслило 24 лютого": На Донбасі загинув командир кулеметного взводу з Вінниччини. Сиротами стали четверо дітей

У селі Голубече на Вінниччині в останню путь провели героя Віктора Піляя. Командир кулеметного взводу та батько чотирьох дітей загинув на Донеччині, передають Патріоти України.

«Він пішов захищати Україну тоді, у 2014-му, коли росіяни й сепари принесли війну на схід нашої держави, залишивши вдома діток і вагітну дружину. Своє звання учасника АТО здобув у найважчих районах бойових дій. Зумів не просто вижити в Іловайському пеклі, а й вивести та, у прямому сенсі, винести на собі побратимів. Пережите тоді не відпускало після демобілізації, ятрило серце й душу. Але поряд були його найдорожчі — дружина, діти, заради яких він повернувся до мирного життя. Працював і потроху втілював свою мрію: побудувати гарний дім, щоб там усій його родині було жити комфортно й затишно.

Та нарешті вирушити всім разом у подорож, на відпочинок — від нескінченної роботи, від важких воєнних спогадів, — розповідає на своїй сторінці у соцмережі видання „Сільські новини“. — Усі плани й мрії перекреслило 24 лютого. Вітя буквально наступного дня після повномасштабного вторгнення російських окупантів пішов добровольцем у військо. Бо мав досвід і професійне вміння. А ще, як казав, повинен був знову взяти до рук зброю, щоб не довелося це робити дітям та онукам».

Миколаївщина, Херсонщина, Донеччина. Двічі поранений, важко контужений, він знову повертався на війну після лікування. У грудні 2022 року був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. На Новий рік Голубече облетіла тривожна звістка: після важкого бою з рашистами у районі Красногорівки на Донеччині з Віктором пропав зв’язок.

«Усі, хто його знав, до останнього не вірили в найгірше: постійно набирали його номер, поширювали повідомлення у соцмережах… Бо ж він — такий вмілий, виважений, досвідчений, стільки пережив… Але горе не милувало тих, кого він так любив: підкосило гірким розпачем дружину, залило сльозами очі дітей, вразило його друзів, побратимів, однокласників, усіх жителів села».

Скільки ще Путін продовжуватиме війну і від чого це залежить: Політолог дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 10:22

Повна залежність України від допомоги Заходу дає можливості Путіну продовжувати війну. Про це розповів політолог, експерт “Бюро аналізу і політики” Віктор Бобиренко в ефірі телеканалу “Еспресо”, передають Патріоти України. “Ми маємо розуміти, наскільк...

Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: Експерт дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 9:55

Збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 свідчить про розширення можливостей українських Сил оборони, які можуть діставати все далі й загрожувати ворожій стратегічній авіації, передають Патріоти України. Детальніше про те, що означає збиття літака ...