Усі плани "накрились": Гіркін заявив, що ЗС РФ намагалися проїхати Антонівським мостом і втратили "Тигра"

Через масштабні руйнування Антонівського мосту у тимчасово окупованому РФ Херсоні російські війська втратили бронеавтомобіль Тигр. Про це повідомив колишній ватажок терористів "ДНР" Ігор Гіркін, передають Патріоти України.

За його словами, інцидент стався кілька днів тому, коли окупанти вирішили перевірити надійність мосту після низки ударів українських військових реактивними системами залпового вогню HIMARS.

"ЗСУ зуміли знищити всі стаціонарні переправи до стану неможливості переїзду ними навіть легкої військової техніки. Вчора при спробі подолати міст у Херсоні провалився бронеавтомобіль Тигр", — розповів Гіркін у себе у соцмережах.

При цьому він зазначив, що українські війська продовжують також завдавати ударів по понтонних і поромних переправах, які ЗС РФ намагається навести через Дніпро на південному напрямку, щоб забезпечити постачання для свого угруповання, що застрягло на правому березі.

"Це створює суттєві труднощі у забезпеченні нашого задніпровського угруповання, які наростатимуть у міру вичерпання накопичених запасів боєприпасів та спорядження", — додав російський терорист.

ЗСУ продовжують тримати Антонівський міст та інші переправи через Дніпро на Херсонщині під вогневим контролем, не даючи окупантам відновити стратегічно важливі для них переправи.

Таким чином вони позбавили російські війська можливості перекидати свої сили, що серйозно знизило можливості ЗС РФ у цьому регіоні на тлі контрнаступу української армії, що розпочався 29 серпня.

І хоча у Генштабі ЗСУ інформацію про хід операції намагаються не коментувати, на сьогодні вже відомо про звільнення цілої низки населених пунктів, у тому числі стратегічно важливого Високопілля.

Крім того, через контрнаступ Сил оборони російські окупанти не можуть провести свій псевдореферендум щодо «приєднання» тимчасово підконтрольних їм територій України до РФ.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...