Усі проблеми "спецоперації" від того, що солдати здаються в полон: У Росії запустили новий "темник" для пропагандистів

Командування армії РФ вигадало нове виправдання невдач окупантів на фронті в Україні. У всіх бідах "спецоперації" тепер звинувачують російських військових, які здаються в полон українським захисникам, передають Патріоти України.

У зв'язку з цим протягом останнього тижня у Росії активно поширювали наратив про те, що "здача в полон = смерть". Про це повідомив Telegram-канал "Досье Шпиона", який веде співробітник однієї зі спеціальних служб.

"Контрольовані РФ інформаційні ресурси отримали "темники" про розповсюдження меседжів про страту "вагнерівця" Нужина і відео, на якому військовослужбовці ЗС РФ здаються в полон ЗСУ, після чого і були розстріляні на місці", – сказано в повідомленні.

Проблема здачі окупантів у полон справді існує, їхні командири не можуть контролювати ситуацію так, як цього хотілося б російському генштабу. І з нею вирішили боротися, вселяючи загарбникам думку про те, що для них здача в полон рівноцінна загибелі. "Вас уб'ють або ЗСУ, або стратять свої", – такі наративи просувають ЗМІ РФ.

За допомогою нових "темників" пропаганда намагається навіяти солдатам РФ, що в полон їм краще не здаватися. "Звичайного російського військового розмістили між трьома ковадлами: 1) Або тебе уб'ють ВСУ під час здачі в полон. 2) Або тебе уб'ють свої за зраду. 3) Або, якщо тобі пощастило і тебе ще не вбили, то ти сядеш у в'язницю (згідно з останньою редакцією КК РФ, санкція за добровільну здачу в полон від 3-х до 10 років позбавлення волі)", – зазначає автор каналу. Він наголосив, що це не вирішить проблему зі здачею військових РФ у полон, але при цьому сильно їх деморалізує.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...