Усі "спортивної статури": СБУ виявила на території скиту УПЦ МП у Чорнобильській зоні групу підозрілих чоловіків (фото)

СБУ у п’ятницю, 9 грудня, розповіла про результати контррозвідувальних заходів на об'єктах УПЦ (МП) у Херсонській і Київській областях, інформують Патріоти України.

Як повідомляє пресслужба СБУ, на території Пустинно-Миколаївського скиту в Чорнобильській зоні опинилося 16 «підозрілих осіб», зокрема чоловіки «спортивної статури». У спецслужбі заявили, що їхнє перебування там є незаконним, бо цивільні зараз не мають права відвідувати зону відчуження.

На чоловіків склали протоколи про адміністративне правопорушення (порушення вимог режиму радіаційної безпеки) і перевіряють їхню причетність до злочинів проти державної безпеки.

Також СБУ знайшла на території скиту маскувальну сітку, під якою зазвичай ховають зброю, техніку й інженерні споруди. У Херсонській єпархії УПЦ (МП) виявили прапор, золотий герб країни-агресора та рушницю, на яку не було документів. СБУ також знайшла пропагандистські матеріали, в яких проставляється РФ.

«Безпекові заходи СБУ проводилися в рамках чинного законодавства спільно з Національною поліцією та добровольчими формуваннями територіальних громад за безпосередньою участю представників УПЦ (МП)», — додали у спецслужбі.

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставки Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...