"Усі знають, що таке "рязанський цукор": Світан висловився про ймовірну версію падіння літака з Пригожиним

Версія про те, що літак з Пригожиним збили, є малоймовірною. Річ у тому, що ракету не можна сховати. Про це в ефірі ТСН.ua сказав військовий експерт Роман Світан, передають Патріоти України.

Є дві основні версії

Як відзначає Світан, для того, щоб керувати командою на запуск ракети, дуже багато людей має в цьому всьому ланцюжку бути задіяно – починаючи від оператора і закінчуючи командиром частини, з десяток людей або більше.

"Тому версія ракет можлива лише тоді, коли було ухвалено рішення на рівні верхнього керівництва, і це пройшло як команда на виконання. Тому що це воєнний злочин – військовим комплексом знищити цивільний борт. Не має значення, що він перевозив – це реально воєнний злочин без терміну давності", – наголосив Світан.

Тож, якщо на такі дії пішли, то цілий ланцюжок, це відразу буде зрозуміло. Тому версія з ракетою має місце, але вона занадто контраверсивна.

"А ось закладання в літак вибухової речовини є більш правдоподібною. Ми всі знаємо, що таке "рязанський цукор", коли ФСБшники закладали у будинки гексоген для підриву десятиповерхівок. Закласти кілька кілограмів вибухівки в основу напівкрил або в корпус – не важко", – переконаний військовий експерт.

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...