"Уся Європа дозволяє Путіну так поводитися": Окупанти катували полонених, щоб вибити свідчення на "Редиса" та "Калину", - командир "Азова"

Окупанти катували українських військовослужбовців, щоб отримати необхідні свідчення проти керівництва полку спецпризначення Нацгвардії "Азов" Дениса Прокопенка та Святослава Паламара. Цю інформацію в інтерв'ю "Українській правді" підтвердив в.о. командира підрозділу Микита Надточій, передають Патріоти України.

Зокрема, майор запитав, чому представники таких міжнародних організацій як Червоний Хрест і ООН не були присутні після евакуації захисників "Азовсталі" й допустили застосування тортур проти українських військовополонених. За його словами, "Азов" має інформацію про те, що окупанти катували бійців, щоб вибити необхідну інформацію, у тому числі проти командування підрозділу.

Крім того, як зазначив Надточій, до керівництва спецполку через знущання з військовополонених не зверталися ні ексомбудсмен Людмила Денісова, ні її наступник Дмитро Лубінець.

"І таке враження, що це хвилює лише нас як підрозділ "Азов", — продовжив майор Нацгвардії в інтерв'ю. На уточнювальне запитання журналіста про те, що окупанти катували захисників "Азовсталі", щоб отримати свідчення проти Дениса Прокопенка та Святослава Паламара, боєць ствердно відповів: "Так".

За словами Надточія, з моменту виходу військовослужбовців із території заводу "Азовсталь" із ним не виходив на зв'язок командир "Редис". "У мене є тільки та інформація, яка гуляє по інтернету. Я не можу її підтвердити, бо якось так... Якщо весь світ, уся Європа дозволяє Путіну так поводитися з нашими полоненими, то в нього немає взагалі ніяких стоп. Він може так само пройти далі, якусь свою "спецоперацію" почати вигадувати. Там цього не розуміють, на жаль. Вони зупинилися в Україні, бо Україна — сильна нація. Україна змогла дати відсіч", — резюмував в.о. командира "Азова" в інтерв'ю виданню.

Оце так поворот! Союзники Путіна таємно поставляють Україні боєприпаси, - WSJ.

вівторок, 19 березень 2024, 9:01

Чехія використовує контакти часів холодної війни, щоб отримати такі необхідні Україні боєприпаси. В умовах, коли допомога США в постачанні зброї заблокована, виробництво боєприпасів на Заході повільно зростає, а запаси Києва скорочуються, Прага закупов...

Заява людини чиї слова, доведено, на вагу золота: "Незабаром європейські компанії вироблятимуть необхідну для України кількість боєприпасів", - президент Чехії Павел

вівторок, 19 березень 2024, 8:38

Європейські компанії незабаром будуть спроможні виробляти необхідну кількість боєприпасів, як для себе, так і для України. Про це заявив президент Чехії Петр Павел, інформує Радіо Свобода. "Виробництво необхідної кількості снарядів потребує часу. Це ви...