Усіх - на фронт? "Газпром" створює власну приватну військову компанію - розвідка повідомила деталі

Російське ПАТ "Газпром нафта" створює власну приватну військову компанію, відповідне розпорядження підписав прем’єр-міністр РФ Михайло Мішустін. Про це повідомили в ГУР Міноборони України, опублікувавши зображення розпорядження очільника російського уряду, передають Патріоти України.

"Енергетичний монополіст "газпром нафта" створює власну приватну військову компанію. Відповідне розпорядження було підписане головою уряду рф міхаілом мішустіним", – йдеться в заяві української розвідки.

Там уточнили, що підписаний документ встановлює, що засновниками організації будуть "Газпром нафта" з розміром долі у статутному капіталі організації 70% та "приватна охоронна організація "Стаф-центр" з часткою 30%.

Щодо створення організації російський уряд посилається на закон "Про безпеку об'єктів паливно-енергетичного комплексу", де вказано, що підприємствам галузі "може бути надано право на заснування приватної охоронної організації". Розмір частки такого підприємства у статутному капіталі новоствореної організації не може бути меншим від 50%.

"Таким чином в рф продовжується "гонка озброєнь" серед основних політичних гравців, які активно створюють приватні армії за прикладом ПВК "вагнер" євгенія прігожина", – резюмували в ГУР.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...