Усіх на фронт? У Верховній Раді пояснили, чи є пункт про мобілізацію жінок у новому законопроєкті

У законопроєкті №10378 про внесення змін у систему мобілізації чітко вказано, хто саме є ресурсом для мобілізації і кому можуть вручити повістку. Жінки, згідно з існуючим текстом документа, військовозобов'язаними не являються, передають Патріоти України.

Нардепи не внесли пропозицій, про які згадувала народна депутатка від партії "Голос" Інна Совсун. Про деякі аспекти законопроєкту заступник голови комітету з нацбезпеки, народний депутат від партії "Слуга народу" Єгор Чернєв розповів у ефірі всеукраїнського телемарафону.

Чернєв пояснив, що у законопроєкті №10378, який незабаром будуть розглядати нардепи, вказано, що під мобілізацію можуть потрапити лише чоловіки віком від 27 до 60 року. Тобто у тексті немає поняття "громадяни України", який об'єднує і чоловіків, і жінок. Подібне формулювання підтримує президент України Володимир Зеленський, а також народні обранці, заявив політик.

"І так воно й залишатиметься. І позиція президента, позиція комітету та позиція в принципі, я думаю, більшості парламентарів у тому, що не потрібно на сьогодні додавати жінок до мобілізаційного ресурсу".

На думку парламентаря, можливе зниження віку мобілізації чоловіків до 25 років. Тоді в Україні достатня кількість чоловіків вказаного віку, тому призивати в армію жінок просто немає потреби. "Я думаю, буде достатньо чоловіків для того, аби закрити всі потреби, які є у Генштабу, і виконати всі завдання", — сказав Чернєв.

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...