"Усіх не варто": Нефьодов розповів, кого хоче саджати за контрабанду

Кримінальна відповідальність повинна застосовуватися до досить високого порогу контрабанди.

Максим Нефьодов. Фото: Капитал.

Державна митна служба спільно з Міністерством юстиції працюють над текстом законопроекту щодо криміналізації контрабанди. Про це повідомив глава митної служби Максим Нефьодов в інтерв'ю, передають Патріоти України.

"Ми прихильники криміналізації контрабанди, і це підтримує ЄС. Зараз спілкуємося з Мін'юстом, який вважає, що треба коректно виписати текст, тому що адміністративне провадження проходить значно швидше, ніж кримінальне. Кримінальне провадження дійсно йде роками. Там зовсім інші стандарти доведення. Тому є позиція, що в наших специфічних реаліях з нашими специфічними судами зміни можуть привести до того, що на папері все буде виглядати жорсткіше (посадити, конфіскувати), але в реальності отримаємо гірші результати", - заявив він.
За його словами, кримінальна відповідальність повинна застосовуватися до досить високого порогу контрабанди. "Якщо, наприклад, Range Rover везе 1600 пачок сигарет, то треба конфіскувати, оштрафувати, забрати Range Rover і на цьому зупинитися. А не засуджувати людину на п'ять років умовного терміну. Тільки в разі, якщо везуть комерційну партію, наприклад на мільйон доларів, тут вже має бути кримінальне покарання. Ми вже підготували по криміналізації один законопроект. Отримали зауваження і зараз працюємо з ЄС, щоб підготувати другу ітерацію законопроекту. Наскільки мені відомо, Офіс президента підтримує таку позицію", - зазначив Нефьодов.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...