"Усіх професіоналів збили": Експерт пояснив, чому РФ стала частіше втрачати винищувачі Су-25

Українським військовим вдалося збити три Су-25 у Донецькій області за останній тиждень. Вартість одного з цих винищувачів становить близько 11 мільйонів доларів. Про це розповів військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі, льотчик-інструктор Роман Світан у коментарі медіа "24 канал", передають Патріоти України.

Почастішання випадків ураження ворожої авіації можна пояснити, зокрема, зростанням кількості вильотів окупаційних сил. Проте існують й інші чинники, які можуть виявитися малоприємними для самих російських військових.

Останнім часом інтенсивність польотів російської авіації значно збільшилася, приблизно в 3-4 рази. Це збільшення пов'язане, зокрема, з активними військовими операціями російських сил у напрямку Авдіївки та Луганська.

"Це, звичайно, призводить до збільшення кількості знищеної російської техніки. Причому, літають жовторотики (недосвідчені пілоти — ред.), які погано орієнтуються в ситуації. Наприклад, "вискакують" за смугу безпеки", — зазначив Роман Світан.

Тобто окупанти надто близько підходять до лінії фронту. Уже там працюють українські військові із ЗРК або ПЗРК. "Мабуть, випускників цього року посадили на Су-25 і такі результати. А інших льотчиків уже немає. Професіоналів збили ще минулого року", — зауважив льотчик-інструктор. Така тенденція очевидно грає Україні на руку. Фактично подібних винищувачів уже не випускають, тому їхнє знищення для росіян є болючою втратою.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...