Усіх у розхід: Окупанти РФ зазнають аномально високих втрат на Авдіївському напрямку

Російські війська продовжують наступальну операцію на Авдіївському напрямку. Деяких успіхів їм вдалося досягти лише на півночі від Авдіївки. Але ці успіхи супроводжуються аномально великими втратами: за останні два тижні армія РФ втратила майже 13 тисяч солдатів. Про це з посиланням на джерела повідомляє Telegram-канал "Досьє Шпигуна", передають Патріоти України.

Згідно з повідомленням, після початку наступу на Авдіївському напрямку російські війська змогли досягти деяких успіхів на північ від Авдіївки, в районі села Красногорівка: там окупанти пробиваються до залізничних колій.

На південь від Авдіївки російські війська намагаються захопити піщаний кар'єр, розташований північніше від населеного пункту Опитне. Успіхів у цьому вони на даний момент не досягли.

При цьому окупаційні війська протягом останніх двох тижнів зазнають аномально високих втрат у живій силі. За даними Генштабу Збройних сил України, за цей період Росія втратила 12 750 своїх солдатів, у середньому за день знищувалися близько 910 окупантів. Були й "пікові" з огляду на ворожі втрати дні. Так, 13 жовтня, згідно з даними ГШ ЗСУ, було ліквідовано 1030 окупантів, а 20-го – 1380.

"Для того, щоб переконатися у правильності даних цифр або навпаки – спростувати їх, я звернувся до своїх контактів, які перебувають на лінії бойового зіткнення на Авдіївському напрямку та мають безпосередній доступ до показників втрат серед підрозділів", – пише адмін паблика.

За його словами, джерело в 21 окремій мотострілецькій бригаді з Оренбурзької області РФ повідомило, що лише 20 жовтня втрати склали: вбитими – 113, пораненими – 169, зниклими безвісти – 44 окупанти.

114-та окрема мотострілецька бригада, що дислокується у тимчасово окупованому Донецьку, цього ж дня втратила вбитими 89, пораненими – 205 загарбників.

1-а окрема мотострілецька бригада (тимчасово окуповане Кальміуське, раніше – Комсомольське Донецької області ) за 20 жовтня втратила вбитими 67 бойовиків, а пораненими – 166. У 15-й окремій мотострілецькій бригаді (Рощинське, Самарська область, РФ) того ж дня було вбито 61, поранено 118 окупантів.

"Варто зазначити, що вище перераховані не всі підрозділи, які беруть участь у бойових діях, а лише ті, в яких у мене є контакт. Також на постійній основі відбувається поповнення особового складу військовослужбовцями для підтримки боєздатності підрозділів. На даний момент підтягують військовослужбовців (колишніх ув'язнених) з Куп'янського напрямку. Якщо статистика і не точна, то вона десь поряд із істиною", – резюмував адмін пабліка.

Тим часом речник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону заявив, що з 10 по 19 жовтня на Донеччині окупанти втратили понад 6 500 своїх солдатів.

"Якщо говорити про кількість втрат, то Авдіївка – це найбільша поразка росіян. Адже якщо рахувати з 10 жовтня, то загальні втрати противника на Донеччині в зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" склала майже 6500 осіб", - сказав він.

За словами спікера, ЗСУ знищили на Авдіївському напрямку також 100 танків та майже 250 одиниць іншої бронетехніки ворога. Лише за останню добу в районі Авдіївки було знищено п'ять танків росіян, серед яких Т-90. Штупун також додав, що під Авдіївкою окупанти тримають до 40 тисяч вояків.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...