Усміхнені обличчя, хіба що не обіймаються: У мережі спливли фото Шойгу з моджахедами в Кабулі

Всплыли дружеские фото Шойгу с моджахедами в Кабуле – министр обороны РФ объяснилсяМіністр оборони Росії Сергій Шойгу прокоментував зроблену в Афганістані 30 років тому фотографію, де він позує в компанії озброєних бойовиків, інформують Патріоти України.

"Цей знімок зроблений в Кабулі. На ньому поруч зі мною - моджахеди. Ми ще не пішли, а вони вже прийшли", - пояснив Шойгу. За словами глави Міноборони РФ, в той час руху "Талібан" ще не існувало.

До цього Шойгу заявляв, що нинішня ситуація в Афганістані набагато складніше, ніж в 80-х роках після виведення військ Радянської армії. Нагадаємо, під час війни в Афганістані (1979 - 1989 роки) моджахеди воювали проти радянської військової присутності і місцевих урядів.

Після закінчення конфлікту частина бойовиків перейшла до лав "Талібану". Радянські солдати в розмовах називали моджахедів "духами". За 10 років СРСР втратив 15 031 військового в Афганістані, більше 53 тисяч чоловік були поранені, понад 415 тисяч - хворіли на інфекційні захворювання. Однак дані до сих пір вважаються неповними, так як на початку війни уряд приховував факт протистояння і втрати.

"У різних країн - різні страхи": Прем’єрка Естонії назвала причину, чому Україну підтримують недостатньо

субота, 18 травень 2024, 21:59

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас вважає, що достатній підтримці України з боку вільного світу перешкоджає страх. Про це вона сказала в суботу на дискусії конференції Леннарта Мері про підтримку України, її цитує ERR, повідомляють Патріоти України....

Намагаються якось захиститись від "бавовни": РФ зміцнює військово-морську базу в Новоросійську, - "Атеш"

субота, 18 травень 2024, 21:30

Партизанський рух "Атеш" фіксує зміцнення Росією військово-морської бази Чорноморського флоту в Новоросійську. Про це повідомляє "Атеш". Зазначається, що російські окупанти встановлюють різні засоби оборони проти морських безпілотників. Крім цього вони...