Успіхи МОЗ у боротьбі з пандемією може заперечувати лише сліпий? Степанов відповів на звинувачення щодо затягування закупівель вакцини від коронавірусу

Найближчим часом Україна прийме рішення про закупівлю вакцин від коронавіруса безпосередньо у виробників. Про це в ході брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, коментуючи звинувачення керівника державного підприємства «Медичні закупівлі України» Арсена Жумаділова в тому, що МОЗ не погоджує закупівлю вакцин, передають Патріоти України.

За словами Степанова, заява Жумаділова є «літературною творчістю», яка підриває репутацію України на міжнародній арені. Глава МОЗ підкреслив, що Україна може отримати вакцину двома способами.

Зокрема, перші 8 мільйонів доз вакцини Україна може отримати в рамках програми COVAX. Поставки повинні початися в першому-другому кварталі поточного року. В якості другого способу Степанов назвав закупівлі безпосередньо у виробників.

Міністр зазначив, що 30 грудня був підписаний договір на поставку 1 млн 913 доз вакцини проти COVID-19 виробництва китайської компанії Sinovac Biotech. Перші 700 тисяч доз вакцини мають надійти в Україну в лютому.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали:

Треба закрити небо: ЄС та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію щодо надання Україні додаткових систем ППО, - FT

вівторок, 23 квітень 2024, 8:59

ЄС та НАТО чинять сильний тиск на Грецію та Іспанію з вимогою надати Україні більше систем протиповітряної оборони Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. Лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минуло...