"Усвідомлено дискредитує не лише сили оборони України": Командувач Повітряних сил відреагував на заяви нардепки Безуглої

Повітряні сили (ПС) ЗСУ розслідують аварію американського винищувача F-16 під час атаки країни-агресора Росії на Україну 26 серпня. Про це командувач ПС Микола Олещук 30 серпня написав у Telegram, передають Патріоти України.

За його словами, катастрофа, у якій загинув пілот Олексій Месь, сколихнула весь світ. Звіти про трагедію оперативно дістали як українська влада, так і представники США.

"Ми з'ясуємо причини авіакатастрофи. Ніхто нічого не приховував і не приховує! Усе вище керівництво одразу отримало доповідь про катастрофу. Отримали попередній звіт і партнери зі США, які вже долучилися", – написав Олещук.

Він зазначив, що інформація про такі інциденти "не може видаватися миттєво у публічний простір і не може деталізуватися для медіа". Тим самим Олещук відповів на пост народної депутатки Мар'яни Безуглої, яка 29 серпня у Facebook заявила про "культуру брехні" у ПС. За її словами, літак Меся збив зенітно-ракетний комплекс Patriot через "дискоординацію між підрозділами", але "жоден із генералів не покараний".

Олещук звернувся до Безуглої, заявивши, що вона усвідомлено дискредитує не лише сили оборони, а й виробників американської зброї. Він також зазначив, що її заяви "б'ють усі рекорди на російському телебаченні", працюючи на пропаганду ворога.

Помста за Харків? У Бєлгороді та області потужні вибуху. Губернатор заявляє про жертви серед цивільних

п’ятниця, 30 серпень 2024, 23:54

Як відомо, вдень і 30 серпня росіяни скинули КАБи на Харків, багато жертв. Незабаром після цього вибухи прогриміли в російському Бєлгороді ввечері 30 серпня. Місцева влада заявила про роботу протиповітряної оборони та пряме влучання снаряда. Про це пов...

Заворушились: Російських найманців перекидають із Буркіна-Фасо до Курської області, - Le Monde

п’ятниця, 30 серпень 2024, 23:40

Найманці з російської бригади під назвою "Ведмеді" залишають Буркіна-Фасо. Їх повертають, щоб відобразити наступ ЗСУ у Курській області, передають Патріоти України. Як повідомляє видання Le Monde, йдеться про групу чисельністю близько ста осіб. Вони пр...