Усвідомлено відправляв солдатів "на забій": Цимбалюк поділився подробицями про знищеного на Донбасі російського генерала

Генерал-майор ЗС РФ Роман Кутузов, який був ліквідований 5 червня на Донбасі, презирливо ставився до особового складу та вважав його "гарматним м'ясом". Про це у своєму Telegram-каналі розповідає журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти України.

За його словами, топ-офіцер, який був командиром 1 Армійського корпусу "ДНР", усвідомлено відправляв людей "на забій", розуміючи, які будуть втрати серед особового складу.

Журналіст зазначає, що Роман Кутузов зневажливо ставився до своїх підлеглих та вважав їх "гарматним м'ясом", яке необхідне для виконання поставлених завдань. У військовослужбовців морально-психологічний стан був дуже низьким і часто командири рот або батальйонів намагалися саботувати його накази.

За даними Цимбалюка, у ліквідованого генерал-майора ЗС РФ було поставлено завдання щодо окупації одного з міст Донецької області, через що він розпорядився, щоб командири 1-ї та 100-ї окремих мотострілецьких бригад особисто вели війська на штурм позицій ЗСУ. Усвідомлюючи свої перспективи у прямому бойовому зіткненні, підлеглі відмовилися виконувати наказ Романа Кутузова.

"Генерал-майор вирішив особисто очолити наступ і був знищений вогнем артилерії ЗС України" , - додав Цимбалюк у своїй публікації.

Варто зазначити, що Романа Кутузова було ліквідовано в неділю, 5 червня, під час боїв на території Луганської області. Вогнем артилерії ЗСУ генерал-майора російської армії знищили у напрямку траси Бахмут – Лисичанськ.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...