"Усвідомили, що втрата літаків реальна": Гуменюк заявила, що РФ шукає нові маршрути для пусків ракет

Керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк заявила, що росіяни шукають нові маршрути для пусків ракет: наразі ворог перевіряє українську систему ППО/ Про це Гуменюк повідомила в етері телемарафону.

"Вони усвідомили, що втрата літаків абсолютно реальна на Херсонському напрямку. Переконливий приклад - мінус три винищувачі-бомбардувальники, розвідувальний літальний пункт, повітряний пункт управління. Це все дуже суттєві втрати на нашому напрямку", - зазначила вона.

Гуменюк пояснила, що наразі росіяни намагаються виміряти рубіж запуску ракет, заходячи з акваторії Чорного та Азовського морів. Як приклад вона навела керовані авіабомби, які запускаються на відстань від 50 до 70 км і далі курсують за своїм маршрутом, не наражаючи на небезпеку літаки.

"Виходячи з цих параметрів ворог намагається приміряти, звідки може атакувати. Вони очевидно вишукують нові рубежі пусків, тому що розуміють, що за ними залишається загальна перевага у повітрі, але небезпека знищення з нашого боку їхніх літаків теж дуже висока", - сказала Гуменюк.

За її словами, перерва між масованими ракетними атаками може свідчити про підготовку наступних атак. Водночас ворог не припиняє атакувати точково.

"Також за вчорашній день ворог застосував точкову ракетну атаку там, де зміг застосувати тактичну авіацію з акваторії Чорного моря по Миколаївщині. Була випущена ракета типу Х-59, і, цілком імовірно, це така розвідка боєм, намагання перевірити готовність систем ППО. (...) Вони застосовують ракетні удари по різних напрямках, виявляючи системи ППО і намагаючись прокласти майбутні маршрути таких ударів", - додала Гуменюк.

Крім того, росіяни зменшили використання "шахедів": це може свідчити про "певні складнощі". Проте, як розповіла Гуменюк, спостерігається активність вантажних бортів за напрямком Тегеран-Москва, яка може свідчити про те, що РФ шукає нові майданчики для пуску і проводить злагодження підрозділів.

Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

В той час як Єврейська держава з жовтня 2023 року веде бої на півдні, у секторі Гази, на півночі може спалахнути війна ще більшого масштабу. Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Ма...

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...