"Усвідомив одну таку доволі неприємну річ, спілкуючись із німцями. Вони нас вважають росіянами", - секретар РНБО

Німеччина продовжує постійно відкладати постачання зброї та всіляко зволікати у цьому надважливому для України питанні. Можливо, причину варто шукати у тому, що значна частина німців вважає українців росіянами. Таку думку в інтерв'ю висловив секретар РНБО Олексій Данілов, передають Патріоти України.

Він зазначив, що знає про це з власного досвіду.

У німців є провина за Другу світову війну, – Данілов

За словами секретаря РНБО, йому б дуже хотілося, щоб німці врешті-решт припинили коливання щодо теми озброєння українській армії та остаточно стали на бік світла у кривавій війні Росії проти України.

Також очільник Ради нацбезпеки й оборони пригадав, як мав дуже багато зустрічей із послами майже всіх країн-членів НАТО ще перед повномасштабним вторгненням Росії – після 30 жовтня 2021 роки, коли в західних ЗМІ стали говорити про можливий наступ. "Я для себе усвідомив одну таку доволі неприємну річ, спілкуючись із німцями. Вони нас вважають росіянами", – зазначив Данілов.

Він додав, що громадяни Німеччини таки не вважають, що українці є окремою нацією, народом. Мовляв, вважають, що українці з росіянами є геть однакові. "У них (німців – ред.) є певна провина за Другу світову війну. Вони вважають, що вони, вибачаючись перед росіянами, вони вибачились і перед нами. Це моя думка не як секретаря РНБО, а як громадянина та патріота", – зазначив глава РНБО.

"У нас відчуття волі є питанням №1. Для них ніколи такого відчуття не було. Для них є відчуття раба і відчуття господаря-царя для того, щоби бити лоба", – пояснив секретар РНБО.
Він також проаналізував, що росіяни справді постійно обирають собі "царів", а потім через певний час кажуть, що це були нелюди. Саме тому німецьке бачення українців є геть помилковим.
Джерело: 24 канал

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...