Утримуються в ізоляції, Будапешт ігнорує запити: У МЗС розповіли про долю українських полонених, яких РФ передала Угорщині

Одинадцять українських військовополонених, яких Росія вивезла без відома України, продовжують перебувати на території Угорщини. Вони утримуються в ізоляції, офіційні дипломатичні канали країни ігнорують усі звернення української сторони. Про це повідомив у Facebook речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, передають Патріоти України.

Він зазначив, що такі дії Будапешта ставлять під сумнів задекларовані ним гуманітарні мотиви вивезення українців до Угорщини, також не відповідають дійсності запевнення угорської влади про нібито вільний статус українських захисників.

"Фактично вони утримуються в ізоляції, не мають доступу до відкритих джерел інформації, їхнє спілкування із рідними відбувається в присутності третіх осіб, їм відмовляють у встановленні контакту із посольством України, – уточнив Ніколенко.

Він констатував, що дії Будапешта можуть кваліфікуватися як порушення положень Європейської конвенції про захист прав людини та основоположних свобод.

МЗС України вкотре звернулося до угорської сторони із вимогою негайно допустити українського консула до українських військовополонених, аби він міг оцінити їхній фізичний та психологічний стан, розповісти їм про їхні права, а також надати термінову консульську допомогу.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...