"Уціліла там, де шансів, здавалося б, жодних": Кухонну шафку та керамічного півника з Бородянки передали до музею Революції Гідності (фото)

Музейний фонд поповнився помітним експонатом. Кухонну шафку з керамічним півником з деокупованої Бородянки демонтовано з аварійного будинку. Про це повідомляє музей Революції Гідності у Facebook, передають Патріоти України.

"Проведено культурну "спецоперацію" з музеєфікації легендарної кухонної шафи та збереження всього її вмісту. Відсьогодні вона перебуває у фондах Національного музею Революції Гідності. Разом із шафою передано декоративного керамічного півника, який вистояв під час вибуху рашистської авіабомби", – інформують представники музею.

Як вони зазначають, шафка та півник стали символів стійкості українців під час війни. Адже вона уціліла на стіні вщент зруйнованої бомбою багатоповерхівки у Бородянці на Київщині. "Уціліла там, де шансів, здавалося б, жодних. З усім своїм вмістом: порцеляновим посудом, скляними віконцями дверцят, баночками для спецій, традиційними сувенірами. І навіть керамічною декоративною посудиною для напоїв у вигляді півника, виготовленою у 1960-х роках видатними майстрами художньої кераміки із Василькова Валерія та Надії Протор’євих", - йдеться у повідомленні. Безпосередньо порятунком шафки займалися співробітники державної служби з надзвичайних ситуацій.

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:18

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині: росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

Америка ставить питання рубо: Блінкен прибув до Китаю. В портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпін не допомагати росіянам - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...