Утилізація "вагнерівців" у Малі: З'явився супутниковий знімок залишків Іл-76, котрий перевозив російських найманців

За кілька метрів від хвостової частини літака можна помітити обгорілий автомобіль. За словами журналістів, це бронемашина VP11 китайського виробництва.

У Мережі з'явилися супутникові знімки компанії Maxar із місця аварії транспортного літака Іл-76 у Малі. Відповідний кадр опублікувала французька газета Le Monde 30 вересня.

Як зазначають автори статті, на борту Іл-76 була військова техніка. На оприлюдненому супутниковому знімку, за кілька метрів від хвостової частини літака, можна побачити обгорілий автомобіль.

"Це бронемашина VP11 китайської розробки, яку поставляють збройним силам Малі", — йдеться в публікації.

За словами журналістів, на запитання про те, чи були на борту літака найманці російської ПВК "Вагнер", французьке військове джерело сказало, що це "дуже ймовірно".

У Малі розбився транспортний літак Іл-76

Падіння Іл-76 у Малі: що відомо

Нагадаємо, 23 вересня з'явилася інформація про те, що в аеропорту міста Гао в Малі зазнав аварії транспортний літак Іл-76, який імовірно належав білоруській вантажній авіакомпанії Rubystar Airways. За даними деяких ЗМІ, це вантажне судно могло використовуватися найманцями ПВК "Вагнер" на внутрішніх рейсах.

Замах на прем'єра Фіцо: У Словаччині припускають, що нападник діяв не один

неділя, 19 травень 2024, 23:16

Міністр внутрішніх справ Словаччини Матуш Шутай Ешток припускає, що нападник на прем'єр-міністра Роберта Фіцо мав спільників. Про це повідомляє Dennik N, передають Патріоти України. "Є версія, що зловмисник був у певній групі людей, які, ймовірно, жарт...

Голова МЗС Латвії пробігла півмарафон заради збору коштів на дрони для захисників України

неділя, 19 травень 2024, 21:17

Міністерка закордонних справ Латвії взяла участь у Ризькому марафоні задля збору коштів на дрони для України, та подолала дистанцію півмарафону – 21 кілометр. У суботу Байба Браже оголосила, що зареєструвалася на дистанцію 21 км, що буде першим її півм...