Уважні люди помітили: Путін почав війну проти України 2013 року, є точна дата, - Ілларіонов

На перший погляд, заміна у використанні прийменників – з "в" на "на" – може здатися незначною деталлю...

Теперішню війну проти України президент Росії Володимир Путін розпочав за пів року до окупації Криму. Про це йдеться в статті колишнього радника Путіна Андрія Ілларіонова, яка вперше була опублікована у його ЖЖ ще 2015 року, передають Патріоти України.

Ілларіонов вважає датою початку війни 27 липня 2013 року – день, коли президент Росії, який раніше говорив "в Україні", почав казати "на Україні".

"Цього дня Володимир Путін оголосив про де-факто початок війни проти України, виступивши в Києві на конференції "Православно-слов'янські цінності – основа цивілізаційного вибору України". У цій промові він вперше публічно назвав російський, український та білоруський народи єдиним народом і оприлюднив мету того, що він скромно назвав майбутньою роботою, – об'єднання Росії та України в рамках однієї держави", – пише ексрадник президента РФ.

За його словами, у тому ж виступі Путін застосував щодо назви України не прийменник "в", традиційно використовуваний в російській мові стосовно незалежних держав, а прийменник "на", який зазвичай застосовується щодо територій, що не мають ознак державності.

"На перший погляд, така заміна у використанні прийменників – з "в" на "на" – може здатися незначною деталлю, що не заслуговує спеціальної уваги. Проте це не так. Путін дуже серйозно ставиться до таких "деталей", – зазначив Ілларіонов.

Невдовзі услід за Путіним на використання форми "на Україні" перейшли глава РПЦ патріарх Кирило, міністр зовнішніх справ РФ Сергій Лавров та інші російські чиновники.

"Того ж дня, 27 липня 2013 року, забороною імпорту кондитерських виробів фабрики "Рошен" Росспоживнагляд відкрив санітарний фронт гібридної війни проти України... Услід за відкриттям санітарного фронту незабаром були відкриті економічний, фінансовий, дипломатичний та інші фронти антиукраїнської війни, нового рівня досягла (дез)інформаційна кампанія", – підкреслив ексрадник президента РФ.

Він додав, що 20 лютого 2014 року разом із інтенсифікацією гібридної війни, яка на той час досягла небаченого рівня запеклості, була розпочата й конвенціональна війна проти України.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...