Уважно спостерігали в Пекіні: "Китай найбільше цікавить, чи справді Путін збожеволів", - Іноземцев

Чи підливатиме Китай олію у вогонь війни Росії проти України? Цього актуального питання торкнувся відомий російський економіст та соціолог Владислав Іноземцев в ексклюзивному інтерв'ю, яке він дав шеф-редактору "Обозревателя" Оресту Сохару. На думку експерта, Китай із цікавістю спостерігає за тим, що відбувається в Україні, але найбільше Піднебесну хвилює, чи справді Володимир Путін збожеволів, передають Патріоти України.

"Звісно, Китай дивиться на все зараз із великим інтересом, і цей великий інтерес дуже різноманітний, – зазначив Іноземцев. – Найбільше Китай цікавить, чи справді Путін збожеволів. І це не просто мовний зворот. Китайці дуже уважно спостерігали за Путіним, коли він приїздив на Олімпіаду. З великою тривогою. Вони розуміють: якщо людина – неадекват, то доля світу у жалюгідному стані. Це їх хвилює".

Експерт переконаний: насправді Китай хоче миру. "Війни він не хоче, – вважає Владислав Іноземцев, – тому що чим довше триває інтервенція Путіна в Україну, тим більше у Заходу підозр, що Китай може зробити те саме з Тайванем (хоч він, я думаю, у найближчі 10 років не збереться) ). У китайців своя тактика розширення впливу, але вона не передбачає вторгнення. Мені здається, Китай не дуже радий тому, що відбувається".

Торкнулися в інтерв'ю і питання, чи відберуть китайці Сибір. Іноземцев переконаний, що цього не станеться: "Ніякого Сибіру їм не треба. Будь-які карти китайського Сибіру – лише спосіб збільшення фіктивного патріотизму. Китай від Росії отримує все, чого він хоче. Причому задешево – йому продає корумпований російський чиновник. І Китай уже фактично керує Сибіром".

F-16 можуть з'явитись в українському небі вже наступного тижня: У Повітряних Силах ЗСУ зробили інтригуючу заяву

четвер, 2 травень 2024, 1:45

Наразі закінчуються останні приготування інфраструктури та заходів захисту дислокацій дорогоцінних для України літаків від повітряних ударів ворога. У Повітряних силах ЗСУ озвучили орієнтир, коли в Україні почнуть "працювати" західні винищувачі F-16 - ...

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...