Ув'язнені у камерах тижнями кричать і вмирають від тортур: Парамедикиня "Тайра" дала свідчення про звірства окупантів

Російські окупанти безжально катують українських полонених, попри стать і вік. Ув'язнені у своїх камерах тижнями кричать і вмирають від тортур без будь-якої медичної допомоги. Про це в інтерв'ю виданню НВ розповіла волонтерка і парамедикиня Юлія Паєвська, більш відома за позивним "Тайра", передають Патріоти України.

Вона пригадала, як 15 вересня розповіла Гельсінській комісії про воєнні злочини російських окупантів та нелюдські умови в полоні та як представники комісії були вражені її свідченнями.

"Не думаю, що щось конкретно стало для них якимось здивуванням чи новиною. Думаю, вони собі уявляли. Але, можливо, вони не уявляли масштабу всього цього. Представники комісії були вражені моїми свідченнями. І за результатами, які вони зараз ухвалюють, я бачу, що мене почули", – розповіла "Тайра".

Вона перерахувала деякі зі звірств, свідком яких стала у російському полоні. "Вагітні полонені, чия доля не відома ані їхнім родичам, ані державі. Боєць, якого три години били, а потім кинули до підвалу, як мішок. І лише за день до нього хтось прийшов. Мертва дитина на руках матері. В'язні, яких вбивці змушували роздягнутися, перш ніж повільно вбити їх", – пригадала парамедикиня.

Вона зазначила, що місто Маріуполь з півмільйонним населенням буквально гинуло у неї на очах під методичними спланованими авіаударами.

"Авіаудари по лікарнях та житлових кварталах. Госпіталь, переповнений пораненими солдатами та мирними жителями, де закінчилися знеболювальні й ось-ось закінчаться антибіотики. Солдати і весь медперсонал сплять по дві-три години на день, бо операції йдуть одна за одною. Семирічний хлопчик із кульовими пораненнями вмирає у мене на руках, бо цього разу я не змогла врятувати його.

Поліцейські виносять з-під завалів понівечених до невпізнання жінок та дітей. Люди набирають воду з калюж. Розграбовані будинки. Собаки, які колись були домашніми, тягають людські кінцівки містом", – розповіла "Тайра" про жахіття життя у блокадному Маріуполі. За її словами, вона озвучила лише маленьку частинку дій російських окупантів, свідком якої була сама.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...