Увіковічнити подвиг ЗСУ: У США випустили колекційну монету, присвячену острову Зміїний (фото)

Білий дім у США випустив колекційну монету "Острів Зміїний", присвячену українському опору в боях за острів. Про це повідомляється на сайті Білого дому, передають Патріоти України.

На монеті зображений острів Зміїний, а на звороті напис фрази, яка вже стала легендарною, про російський військовий корабель, що англійською звучить яка "Moskva Russian warship go f**k yourself". Монета входить до колекції "Глобальні історичні моменти американського та всесвітнього президентства".

Вартість однієї монети складає 100 доларів, а її доставка розпочнеться 30 вересня. Вартість відправки в Україну та країни НАТО буде безплатною. Разом із нею йтиме футляр із золотою президентською печаткою. 20% від продажу буде відправлено на допомогу українським жінкам і дітям.

Додамо, фраза про російський військовий корабель пролунала в перший день вторгнення РФ в Україну. Український гарнізон відмовився здаватися, як того вимагав агресор. 4 липня ЗСУ змогли відбити острів від російських військ.

Можливий мокрий сніг: Діденко попередила про погіршення погоди в Україні і розповіла, де буде найхолодніше

четвер, 18 квітень 2024, 16:30

Дощовий циклон та атмосферні фронти почнуть зсуватися з території України у п'ятницю, 19 квітня. Втім у західних та північних областях все ще можливі опади. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За прогнозами Діденк...

Зеленський заявив, що в квітні промисловість вперше виробить одразу 10 САУ "Богдана"

четвер, 18 квітень 2024, 15:56

У квітні українська промисловість уперше видасть десять самохідних артилерійських установок (САУ) "Богдана". У наступних місяцях очікується ще більша кількість, передають Патріоти України. з посиланням на Telegram-канал президента України Володимира Зе...