Уже готові? Експерт пояснив, що означає заява Буданова про масштабний контрнаступ ЗСУ навесні

Військовий експерт Олександр Коваленко розповів, що означає заява глави ГУР Кирила Буданова про контрнаступ ЗСУ навесні від Криму до Донбасу. За його словами, подібні заяви лунали і у 2022 році напередодні великого контрнаступу українських захисників у Харківській області, передають Патріоти України.

В інтерв'ю УНІАН експерт нагадав, що тривалий час фронт не рухався, а потім раптово за півтора тижні ЗСУ звільнили понад 8,5 кв. кілометрів території Харківщини.

"В тому і справа, що хтось просто спостерігав за лінією фронту, а хтось спостерігав за тим, що відбувається на цій лінії фронту. А по цій лінії майже три місяці йшло формування умов для цього контрнаступу. Аналогічна ситуація і з Правобережною Херсонщиною", - зазначив Коваленко.

За його словами, підготовка до контрнаступу на цьому напрямку почалося ще в травні, а звільнення територій відбулося аж після п'яти місяців очікування.

"Навіть Суровікін, який сказав, що потрібно приймати якісь "дуже складні рішення", тільки через місяць віддав наказ про втечу з правобережки. Вони не дуже хотіли звідти йти, але з кожним разом вони розуміли, що їх знаходження там неможливо, тому що формуються ВСУ умови їх звідти видавлювали", - пояснив експерт.

На думку Коваленка, зараз аналогічна ситуація спостерігається в Запорізькій області і навіть на Лівобережній Херсонщині. Водночас ситуація на Луганщині дзеркальне відображає Харківську область.

"Єдина різниця - в Харківській області там, де починався контрнаступ, в основному лісиста місцевість, що, звичайно ж, стимулювало результати нашого контрнаступу, штурмових дій, мобільних груп", - сказав він.

Експерт зазначив, що, хоча в Луганській області всі умови вже сформовані, в Запорізькій - все тільки дозріває. Йдеться про скупчення сил і засобів у трикутнику Токмак-Василівка-Мелітополь.

"Це мені нагадує ситуацію з Правобережною Херсонщиною. Коли йшло масове накопичення, коли вони були готові приймати якісь дуже незрозумілі "складні рішення". Тоді вони намагалися наситити правобережку "чмобиками", відтягуючи професійні підрозділи на лівий берег. І зараз ми бачимо це насичення на цьому трикутнику... зрозуміла справа, вони готуються до контрнаступу ЗСУ", - додав Коваленко.

Він пояснив, що зараз українські захисники регулярно нівелюють потенціал окупантів - склади з боєприпасами, з паливно-мастильними матеріалами, розміщення особового складу, командні пункти та пункти управління.

"Загін задоволень" Кім Чен Ина: Скільки незайманок корейці приносять у жертву своєму комуністичному божеству

четвер, 2 травень 2024, 9:34

Отакий соціалізм вибудували в КНДР. От за це було пролито кров мільйонів людей. Щороку диктатор Північної Кореї Кім Чен Ин нібито відбирає 25 незайманих дівчат для свого "загону задоволень". Про це розповіла Пак Енмі, яка втекла з КНДР. . За словами П...

Батальйон "Хабарник" то не про фронт: Із законопроєкту про звільнення топ-корупціонерів від вироків в обмін на мобілізацію приберуть лише "верх". Більшість бубочок відмажуть, - Шабунін

четвер, 2 травень 2024, 9:05

Яку цінність для армії та перемоги являє собою, наприклад, Роман Насіров, знають лише творці законопроекту. Як і тому, чому гарному зможе навчити своїх нових начальників в ЗСУ​. Верховна Рада на своєму засіданні має намір проголосувати у другому читанн...