"Уже є певні рішення": Зеленський повідомив про посилення ППО

На засіданні ставки верховного головнокомандувача 15 жовтня з питань енергетики обговорили формат посилення ППО України. Про це у вечірньому відеозверненні, опублікованому у Facebook ОП, розповів глава Української держави Володимир Зеленський, передають Патріоти України.

За його словами, "кожна служба та всі інституції мають чіткі завдання" щодо "ключових питань підготовки до зими й щодо захисту енергооб'єктів". "Були доповіді по кожному рівню захисту енергосистеми. Доповідали прем'єр-міністр, міністр енергетики, представники обласної влади – саме тих регіонів, які найбільше під ризиком. Була доповідь командувача Повітряних сил щодо ППО: збивання ракет і дронів, а також наша система РЕБ. Обговорили формат посилення ППО, і вже є певні рішення щодо Shahed і деяких видів ракет", – повідомив президент.

Окрім того, керівник "Нафтогазу" Олексій Чернишов на засіданні ставки доповів про накопичення газу у сховищах, а також щодо відповідних питань захисту інфраструктури, додав Зеленський. "Усі елементи підготовки до зими – електрика, газ, вугілля – те, на що ми розраховуємо, те, до чого готуємося, і те, у чому потребуємо допомоги партнерів, – абсолютно чітко визначено", – зазначив президент.

Коментуючи доповідь головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського про ситуацію на фронті, Зеленський сказав, що вона непроста, але українські військові утримують позиції, а в Курській області РФ "визначені завдання продовжують реалізовувати".

"Уже є певні рішення": Зеленський повідомив про посилення ППО

вівторок, 15 жовтень 2024, 21:07

На засіданні ставки верховного головнокомандувача 15 жовтня з питань енергетики обговорили формат посилення ППО України. Про це у вечірньому відеозверненні, опублікованому у Facebook ОП, розповів глава Української держави Володимир Зеленський, передают...

"Треба знижувати мобілізаційний вік до 18 років": У Зеленського розповіли про тиск із боку обох партій США

вівторок, 15 жовтень 2024, 20:55

Американські політики з обох партій тиснуть на президента Володимира Зеленського у питанні, чому в Україні не проводиться мобілізація тих, кому від 18 до 25 років. Про це повідомив радник керівника Офісу президента Сергій Лещенко, передають Патріоти Ук...