"Уже не буде як на Харківщині": Полковник назвав перешкоди для успіху контрнаступу ЗСУ

Російська окупаційна армія підготувалася до контрнаступу українських військ, тому реалізувати наступальні операції захисникам України буде важче. Такого прориву, як був у Харківській області, уже може не вийти, передають Патріоти України.

Країна-агресорка Росія щільно поставила свою окупаційну армію по лінії фронту, щоб не залишити оперативного простору, що значно ускладнює виконання завдань українським військовим. Про це розповів полковник запасу, військовий льотчик-інструктор Роман Світан в інтерв'ю Главреду.

"Так, як було в Харківській області, вже точно ніде не буде. Противник настільки збільшив щільність своїх військ, щоб ніде не залишився оперативний простір, його просто немає на лінії фронту. Оперативний простір – це місця, де немає військ противника. Всю територію до азовського узбережжя росіяни наситили військами. Ці війська не можуть наступати, але виконувати оборонні функції точно зможуть. Тому такого прориву, як під Харковом, точно не буде", – зазначає Світан. За його словами, українським військовим доведеться просто "прогризати" лінію фронту до азовського узбережжя.

Де найслабші місця фронту для окупантів

Також полковник зазначив, що найбільш програшні позиції у росіян на херсонському та запорізькому напрямках. При цьому найгірша ситуація для російських окупантів саме на херсонському напрямку, адже чим далі від території РФ, тим важче окупантам воювати.

"Щоправда, на херсонському напрямку противник прикривається Дніпром, водною перешкодою. Однак якщо буде поставлене відповідне завдання перед нашими військами, Дніпро буде форсуватися. Тому росіяни навіть почали мінувати лівий берег Дніпра – бояться нашого форсування", – зазначає Світан.

У Києві СБУ викрила підпільний осередок проєкту Медведчука "Другая Украина"

середа, 15 травень 2024, 13:55

Служба безпеки України затримала у Києві соратників колишнього нардепа Віктора Медведчука, які працювали в його прокремлівському проєкті "Другая Украина" та створювали антиукраїнський контент. Зокрема, підозру повідомили куратору групи Денису Жарких. П...

А куди ж усі вони поділися?: Глава МВС РФ заявив про брак 152 тисяч співробітників (відео)

середа, 15 травень 2024, 13:32

На тлі тривалої війни проти України у кремлівського режиму почали закінчуватися силовики. Про це під час свого виступу у раді федерації заявив глава МВС країни Володимир Колокольцев, передають Патріоти України. За його словами, наразі відомству не вист...